Fagdag

Fagdag om pårørende til mennesker med rus og PSYKISKE lidelser

Dette var overskriften til dagens seminar arrangert av veiledningssenteretKoRus og Fylkesmannen i Telemark.

R.O.T – Recovery og Tilfriskning sine tanker om hvilken fortvilet situasjon pårørende sitter med, -er mange.

Pårørende opplever stadig at all fokus er på pasienten / brukeren, og at det er særdeles vanskelig å nå frem og få hjelp selv.

Vi som kjenner til hjelpeapparatet sliter også med å samle alle de tiltakene som er tilgjengelig, og da sier det seg selv at pårørende som står midt oppe i en krise, vil denne jungelen man skal lete seg frem i, forekomme som omtrent umulig og med det resultat at de pårørende ofte står alene. Da er det lett at den enorme skammen og stigmaet som kjennetegner disse lidelsene komme. Spørsmålene melder seg og svarene uteblir.

R.O.T – Recovery og Tilfriskning sitter med spørsmål om hvordan R.O.T som brukerorganisasjon kan bli bedre til å fremsnakke de ulike tilbudene. Hva kan R.O.T bidra med? Hvordan kan R.O.T jobbe for å sette fokus på dette? Vi ser svaret er innlysende og enkelt. R.O.T ønsker å samskape og samhandle for å fremsnakke disse tilbudene, og R.O.T kommer til å legge linker til disse ut her og på vår FB side. R.O.T vil være en bidragsyter og en brobygger, for å drive med opplysning om hvilke tilbud og hvor en kan henvende seg for å få hjelp. 

Ønsker dere en fin dag!

R.O.T 29.08.2018

Liker du dette innlegget?

Share on facebook
Del

Legg igjen en kommentar