DET KOM ET SØNDERKNUST MENNESKE

DET KOM ET SØNDERKNUST MENNESKE

Publisert av Tankesmia den 20.06.22. Oppdatert 23.08.22.
Når stormen og mørket kommer , så trenger vi et lys som viser veien

DET KOM ET SØNDERKNUST MENNESKE INN DØREN FOR 8 DAGER SIDEN :
Helgens overskrift gir dere en pekepinn på hva som skjer når vi går over dørstokken til R.O.T.
For nøyaktig 8 dager siden kom det en ny bruker inn døren , jakka var dratt langt opp over skuldrene og han falt tungt ned i sofaen , nervøst kikket hanrundt seg før blikket ble rettet mot gulvet , pusten gikk tungt.
Møtet gikk sin gang og møteleder var bortom og forsikret seg at han følte seg sett og trygget i rommet.
De enste ordene som kom var « ORKER IKKE,, så stillhet……………
etter møtet spurte vi om det gikk bra , svaret kom som en nesten hviskende stemme…..nei det går ikke bra , jeg har sittet isolert i over 4 måneder, i de triste øynene var det allikevel et snev av håp , med rolig stemme fortale vi at neste tirsdag har vi noe som heter mat & ernæring – kom på dette tilbudet da ……….. her er det kun noen få flotte brukere og vi lager knall bra mat sammen……..personen forsvant stille ut av døren med en lapp der det stod et navn og et telefon nummer…….

I GÅR KOM DET ET MENNESKE SOM BEGJÆRLIG HADDE TATT HÅPET SOM BLE GITT :
Forvandlingen på denne ene lille uken var formidabel , jakken ble lagt ved siden av i sofaen , ryggen var rett og blikket så ut i rommet , blikket søkte de andre brukere og stemmen var fast.

Det som skjer i rommet er som en åpenbaring og det ble applaudert av de andre , rosende varme ord , støtte og oppmuntring gikk som varmt hvetebrød.

 

NÅR VI NÅR INN TIL BRUKERE , SÅ TENNES OGSÅ HÅPET.

 

MAT & ERNÆRING
R.O.T sitt tilbud om og komme sammen for og lage mat , ha det sosialt og mestre er blitt et tilbud for en gruppe mennesker som ikke går i de vanlige gruppene til R.O.T – deltagere i mat & ernæring er en gjeng fantastiske flotte mennesker som sliter med mye uro – angst – dårlig selvfølelse og mye isolasjon i livet.
At mennesker som ikke klarer å sitte i ordinære grupper har tatt dette tilbudet er en ting , men at de som vanligvis var på dette tilbudet ikke lenger er der , er litt sånn « er det en makt som styrer hvem som skal gå inn døren på tilbudet ,,
Det er INGEN tvil om at de som nyttiggjør seg av tilbudet virkelig trenger dette også – en liten gruppe på 5-7 mennesker som får så uendelig mye ut av å komme sammen.

GODE VALG Å HA TRO PÅ AT DET ER DET RETTE Å GJØRE
R .O . T har hele tiden vi har vært i drift . jobbet etter å ta gode valg , ha tro på det vi gjør og legge en stein på stein.
dette har vist seg at virker og gir enormt gode resultater – Nye pasienter og nye brukere kommer inn dørene og tar sin plass – å tørre å dele på sine første møter er en styrke vi skal jobbe knallhardt med for å styrke.

 

JULESPLEIS EN KJÆRKOMMEN MULIGHET FOR R.O.T
Årets julespleis er ute og denne julespleisen er en kjærkommen mulighet for R.O.T å få inn penger til drift for 2022
I år så går det dessverre veldig tregt og det bekymrer selvfølgelig.
Å be dere fantastiske flotte støttespillere om hjelp sitter langt inne og spesielt i de tider vi er inne i med skyhøye strømpriser og usikkerhet for om man har jobb eller blir permitert .
men kanskje dere kjenner en bedrift som ønsker å støtte oss ? Kanskje dere kan tipse om oss ?

Da ønsker vi dere en ekstra god helg og ta vare på hverandre
Hilsen alle oss i R.O.T