SELVHJELPSGRUPPENE VÅRE

SELVHJELPSGRUPPENE VÅRE

Publisert av Emil Sølyst den 02.03.23.

HVA SKJER EGENTLIG I R.O.T SINE SELVHJELPSGRUPPER ?

Vi tror at mange egentlig ikke helt vet hva som skjer i de ulike selvhjelpsgruppene, men vi skal forsøke og gi et svar på hva som skjer i R.O.T sine selvhjelpsgrupper.
Er det slik at vi drikker kaffe og spiser noen kjeks, prater litt og koser oss ? snakker litt om hvordan livet er og hva morgendagen bringer ?
Ja det kunne vi nok ha gjort og det ville vært koselig det, men R.O.T har lagt lista høyt og vi snakker rett fra den berømte levra, altså klar tale.

Det å skape en gjenkjenning, det og vise til hvilke vei en selv har trasket, det og tørre å dele fra den klumpen i brystet ,det å kle seg naken og vise en sårbarhet-det gir effekt i den forstand at da starter vi en bearbeiding og vi starter med å gå veien inn i vår tilfrisking, ofte kan vi ha gode temaer for og ha gode verktøy som kan hjelpe oss fremover på veien.
Vi trenger noe håndfast og det gir disse verktøyene oss.
men kanskje den viktigste biten er allikevel de direkte tilbakemeldingen vi gir ,her får man et rom som gjør at endringene lever og ved disse tilbakemeldingene så kan vi faktisk samarbeide om veien videre.

Blir det ikke litt mer forståelig og litt sterkere når vi yter denne tilbakemeldingen i form av `` tøff kjærlighet,,
Å snakke høyt og åpent er en mulighet for oss til og faktisk se veien bedre, vi kan klare å forstå hvordan vi starter et mentalt tilbakefall som ofte da ender i et reelt tilbakefall-vi kan lære oss hvordan vår egen ruspersonlighet jobber intenst med å faktisk sabotere vår vei.

 

Det er ganske intenst og hver gruppe lever sine egne liv ,der prosessene jobber og der kunnskapen deles.

                              DER VEIEN BLIR TIL I ET SAMLET FELLESSKAP SOM GENERERER STYRKE.
Der tilfriskingen taes på alvor og forståelsen for hva som kreves blir skapt.
Mye av de personlige tingene kan alle kjenne seg igjen i og man kan faktis få egen nytteverdi av våre grupper, derfor er disse gruppene åpne for alle-Pårørende-fagansatte-studenter-politikere eller deg som trenger en liten dytt i hverdagen.

 

Hva med andre selvhjelpsgrupper da ?
I R.O.T er og skal vi være en pådriver for at våre brukere får vite om og derved kan nyte godt av andre tilbud innenfor selvhjelpsgruppene, hvem er vi om vi ikke setter mennesker med behov først ? hvem er vi om vi ikke godkjenner andre tilbud ?
I R.O.T setter vi behovet til og få fritt lov til og benytte alt av tilbud først og svaret på det er ganske enkelt,
Du som person er  verdifull og din vei er viktig, derfor vil vi bidra til at nettopp du får den muligheten.

 

http://a-larm.no/
http://nanorge.no/
http://aanorge.no/

Å dele er å vise omsorg-å dele er å gi mennesker en mulighet til og få et nytt liv ,her får dere også ulike varianter av nettopp selvhjelp.
Bruke gjerne alt og vær den som ser verdien av alle tilbudene.