R.O.T AVSLØRER SNART OG DA TRENGER VI DIN HJELP

FREDAG OG HELG – DU ER VEL FREMDELES LITT SPENT ELLER ?

FYRTÅRN I EGENSKAP AV ERFARINGER

fredag og nok en helg , her i Grenland er det fremdeles kaldt om nettene og is på bilrutene om morgenen , men vi er en – 1 dag nærmere sommer – varme og sol.
Vi er også en dag nærmere og endelig avsløre etterlengtete gode nyheter , men enn så lenge så holder vi bittelittegranne tilbake – men vi avslører snart så følg med for når vi avslører nyhetene så trenger R.O.T hjelp av nettopp DEG !
Så håper vi dere blir med på vår reise videre og at dere hjelper oss videre.

Å VÆRE ET FYRTÅRN :
Jeg ? Kan jeg være et fyrtårn ? Jeg som har gjort så mye galt og vondt !
Kan jeg være et fyrtårn , men hva vil alle andre si og forholde seg til min historie ?
Spørsmålene er mange fra R.O.T sine brukere og vi jobber ut fra det prinsippet at veien og åpenheten må man velge selv , men har vi egentlig noe å frykte fra andre mennesker når vi står åpent frem med vår historie rundt avhengighet ?
Jeg tenker nei og jeg ser gang på gang at de som velger åpenhetene får enormt med positiv respons – men som sagt her må vi selv ta den tiden det tar for og velge dette skrittet.
Fyrtårn er vi uansett for alle andre som trenger en prat – som trenger noen å betro seg til – så ta mot til dere og vis at det nytter – da tar vi også mye av brodden inn i stigmatiserings verden som pulserer der ute.

STIGMTISERING OG SKREMSELS BILDE
R.O.T blir kontaktet av pårørende som reagerer sterkt på det bildet som avisen Varden skriver om oss rusavhengige og vi har vært i kontakt med avisen , men venter fremdeles på en respons.
At avisene \ medie verden har et ansvar om å opplyse om økt smitte , er ikke ensbetydende med at man må male et skremmende bilde av de rusavhengige , vi opplever nå at veldig mange går lange omveier når de treffer på oss og det er drøyt..
Vi lever et anstrengt liv og at vi da i tillegg blir utsatt for negativt skriverier gagner ingen.
– Ha heller et fokus på hvordan kan vi møte økt smitte
– ha et fokus på hvordan førstelinje tjenestene jobber iherdig for og sørge for at rusavhengige får nødvendig abstinens hjelp og mat
– ha et fokus på hvordan vi kan trygges til og tørre å ta tester samt vaksine – hvordan vi kan bli ivaretatt i en isolert situasjon og hvorledes vi ikke skal lide abstinensene sine kvaler.
Vi håper at Varden ser sitt ansvar ovenfor alle grupper og ikke henger de ut på den måten de nå har gjort.

Litt ris der altså – men er utrolig viktig at rusavhengige ikke blir dyttet enda lengre ned i søla……

Følg R.O.T på nett og Fb for informasjon og nyheter
https://www.rot-no.net

P.S R.O.T AVSLØRER SNART – IKKE 1 MEN 2 FANTASTISKE GODE NYHETER – SÅ FØLG MED OG BLI MED PÅ VÅR REISE .

Liker du dette innlegget?

Share on facebook
Del