R.O.T Recovery og Tilfriskning

R.O.T – veien til mindre rus

Sju nye gruppeledere knyttet til R.O.T fikk denne helga kursbevis for vel gjennomført skolering.

Fra nå av kan 5 menn og 2 kvinner bidra og hjelpe andre mennesker ut av et liv preget av rus, veilede dem og følge dem opp og hele veien styrke deres livskvalitet, dette i tråd med R.O.Ts visjon og filosofi.

R.O.T, står for Recovery og Tilfriskning, – Recovery vil si en ladeplass som åpner for nye muligheter og en ny livsstrategi uten rusmisbruk. Tilfriskning defineres som all aktivitet som ikke inkluderer rus.

Seremoni og strategi

Helgens lederkurs ble avholdt på feriestedet Gurvika i Nevlunghavn. Kurset startet fredag ettermiddag med teori, lørdag besto av teoretiske og praktiske oppgaver og søndag var det en høytidelig seremoni for utdeling av bevis for gjennomført opplegg.  Samme kveld var alle brukerne av R.O.T., Vitalis og Borgestadklinikken, var invitert til en grillfest der det ble servert grillmat fra det lokale næringsliv.

Nye ledere, nye byer, mindre rus

R.O.T er stadig er i vekst og vil derfor trenge flere dyktige gruppeledere til deres fremtidige selvhjelpsgrupper. Nettopp ble det etablert en ny avdeling på Notodden og flere byer er interessert i å starte opp et lignende tilbud. Til dette vil man ha behov for kompetente ledere lik disse som denne helgen, via teoretiske og praktiske oppgaver fikk trene på gruppeledelse, kunsten å lytte, kunsten å snakke i store forsamlinger, holde styr på en gruppe, veilede og organisere aktiviteter og relevante rollespill.

Diplom

Kurset i lederskap har gått over to dager og omfattet teori og praktiske øvelser i gruppeleder- og informasjonsteknikker. Kursbeviset ble delt ut av styreleder Emil Sølyst ved R.O.T.

Liker du dette innlegget?

Share on facebook
Del

Legg igjen en kommentar