STOLT STYRELEDER HAR ORDET

Å BRUKE SIN HISTORIE TIL Å SKAPE EN FREMTID

stolt styreleder tar ordet :

Som Leder av styret , så vil jeg få komme med noen ord på vegne av alle oss som benytter seg av R.O.T
Vi har tenkt tanken at vi hadde skapt et eventyr , et eventyr som ble grunnlagt for og kunne tilby samtaler for de som måtte ha et behov.
Behovet er der og styringsgruppa løftet frem en ide , en ide som ble formet i brukeres perspektiv.
Penger hadde vi ikke , men engasjement og en genuin tro på at brukerstemmene har så stor kraft og verdi at den må løftes opp og frem i møte med rusavhengige – «litt sånn jeg har vært der og vet en vei ut,, Den ekte gjenkjennelige røsten som kan vise vei , et ansikt som bærer preg av kunnskap , motivasjon og empati for nettopp deg som strever med å få fotfeste.
R.O.T er dannet av bruker og utvikles av brukere , hele tiden så ser vi og ivaretar nettopp dette tankesettet , denne verdien er med på å skape vinnere , denne tanken er med på å reise hverandre opp å frem.
R.O.T har ingen ansatte , men R.O.T har en gjeng frivillige som gir så enormt mye for at nettopp jeg – du – oss skal kunne føle oss trygge.
Jeg vil løfte frem noen historier – noen veier fra våre fantastiske flotte gruppeledere :

INNLEGGELSE MED ET ØNSKE OM Å BLI RUSFRI:
For noen år siden kom det en kar fra vakre Kongsvinger , sliten oppgitt og rådvill -om det finnes en bunn der nede , ja da hadde Espen nådd denne og rast gjennom en tre-fire bunner til.
dette skjedde for 1 år , 11 måneder og 23 dager siden.
Espen viste kun at nå må jeg bli rusfri ellers så er det takk og farvel til livet.
Når man legger seg inn fra aktiv rus til behandling så hersker det KAOS – men så kom R.O.T
Ikke i steden for . men som et tillegg til ordinær behandling. Å følge Espen på denne veien har vært et privilegium , alle oppturene , å mestre – til forbannelse og fortvilelse.
Etter å ha blitt ferdig med Bk Ibsen så søkte Espen seg videre til Tyrili for å virkelig investere i eget liv.
Å gå fra en behandlingsplass til en annen byr på ulike utfordringer og disse utfordringene snakket Espen mye om på gruppene , alle frustrasjoner , men også gleder og fremskritt ble behørig delt.
I gruppene er vi som en famille og der skal vi kunne dele alt.
Nå i disse dager har Espen valgt å benytte seg av tilbud fra Tyrili og gå av Lar , alt av sikkerhet og systemer for hvordan Espen ønsker å gjøre dette og hva han trenger , ja det har Espen selv tatt tak i og satt i system.
I dag er Espen fri fra Lar og viser ALLE at med en plan og en vilje så får vi til det vi trenger å gjøre med livet vårt.
Det høres også med til historien at Espen koordinerer oppsett av turnus i sommer for Torsdags gruppene.
reisen har knapt begynt , men styrken og grunnsteinen i prosjekt livet er lagt og danner grunnlag for en fantastisk mulighet.

JEG DRAKK IKKE 60 % FOR AT DET SMAKTE GODT :
Overskriften i Tønsberg Blad skriver om Per-Kristian som mistet alt til alkoholen ,hvordan alkoholen som fikk stadig større innpass skøyv samboer, hus og jobb i grøfta.
Hvordan denne Rusen raserte en frisk og rask gutt og reduserte han til intet og om hvordan alkoholen fikk større og større plass i livet.
heldigvis så fikk Per-Kristian hjelp og ble videresendt til Vitalis i Kragerø , der han igjen kom i kontakt med R.O.T
Steg på steg så ble den første grunnsteinen også her lagt i livets prosjekt og reisen startet.
Møte etter møte ble starten på endringer , som førte til å ta tak ,forlengelse ble søkt og kurser ble tatt.
I dag står Per-kristian opp og viser ansikt for alle som sliter med alkohol – det finnes en vei ut og det er håp.
Per-Kristian starter opp R.O.T avdeling Tønsberg om ikke så lenge, så la jungeltelegrafen gå å spre ordet på gaten og i de tusen hjem.


Med seg på laget har han også Espen M som har en rå historie som vitner om at det er fullt mulig og reise seg fra heroin og kriminalitet der alt håp om endringer var som å vinne 7 rette i lotto , reisen til Espen M viser hvilken mulighet vi har til å ta fatt i livet og by på seg selv .
R.O.T er utrolig heldige som har disse 2 fantastiske menneskene i sine rekker og som vil gi andre en mulighet til og kunne få et rusfritt liv.

GRILLFEST PÅ HAMAR :
Pernille , dama med stor D , som gir så utrolig mye av seg selv og som har trasket en lang vei for å komme dit hun er i dag også Pernille har lagt sten på sten og erobret sine mål følt mestring og stått trygt i de målene som hun har satt seg. Inkluderende og oppofrende som gir R.O.T en mulighet til å starte opp i Hamar.
Pernille gir et ansikt på at livet på livets premisser rammer alle og at livet må bearbeides samt jobbes med.
Ikke nok med at Pernille starter opp R.O.T i Hamar , men hun og ektemannen stiller hagen til dispensasjon får årets grillfest for R.O.T-Så klokken 1100 ruller det 1 ni seter som Skien Kommune stiller til disposisjon , samt noen privatbiler oppover til vakre Hamar , her blir det også overnatting i leide camping hytter.
I R.O.T skal vi være en familie og vi skal stå sammen uansett hvor i landet vi er.

Disse historiene fra Pernille – Espen S – Espen M og Per Kristian viser og forteller om utenforskap – mobbing og hvordan livet brått kan endre seg ved dårlige valg – men når tiden er inne og man møter mennesker med erfaring av verste sort i bagasjen som vet en vei ut og opp – ja da kjenner man det i kropp å sjel at nå kan også jeg få et nytt liv.

I R.O.T har vi mange historier , disse solskinn historiene og de kommer fordi våre brukere blir møtt av mennesker som har tråkket opp stier i gjørmete landskap , vi har gått på trynet og snublet , vi har brent bruer og gitt faen i alt og alle , vi har tråkket oss fra livets gjørmehull med knuste sjeler og opp gjennom brennende kull , vi har gitt alt for å nå målene våre og få oss et trygt liv- i R.O.T så er vi ikke alene vi er OSS……

Ja jeg er stolt over hva vi får til i R.O.T
Jeg er stolt over måten alle brukere ser en mulighet til og endre sine liv og bruke sin bagasje
jeg er stolt over hvordan vi alle klarer å snu en negativ bagasje til å bli et fyrtårn som viser vei
Jeg er stolt over hvordan vi er der for hverandre og hvordan man gir en unison støtte-Ikke jeg-ikke meg-men OSS

I R.O.T finner man en mulighet…………….

God sommer hilsen Stolt styreleder

Som styreleder så gjør den noe med meg og få ta del i så mange unike mennesker som tar Olympisk gullmedalje hver dag , som trosser alle statistikker og viser at det er håp – det er mulig og det finnes veier ut av gjørma.
Mot alle odds så startet vi R.O.T som et eventyr , men dette eventyret er nå definitivt blitt en mulighet til å reise seg , en mulighet til


Liker du dette innlegget?

Del